Farma

Farma Turová

Certifikovaná EKO farma

Produkty:
  • Hovädzí dobytok

Otvorené pre verejnosť

Po
-
Ut
-
St
-
Št
-
Pi
-
So
-
Ne
-
Naša farma sa venuje od roku 2006 chovu mäsového dobytka.

Od roku 2008 je celý chov registrovaný v systéme ekologického poľnohospodárstva. V roku 2013 sme dokončili výstavbu 1. etapy ekologického bitúnku. Pojem ekologický bitúnok znamená, že sú v ňom porážané len ekologické zvieratá (takže nemôže dôjsť k zámene mäsa za neekologické).
Popri snahe ponúknuť zákazníkom mäso v zaručenej kvalite bio od zvierat s prevereným pôvodom sme rovnaký dôraz kládli aj na maximálnu kulinársku kvalitu ponúknutého mäsa.
Hovädzie mäso je tesne po porážke nevhodné na konzumáciu. Svalové vlákna sa stiahnu a mäso (aj z mladého zvieraťa) je tuhé. Z tohto dôvodu nechávame mäso po porážke vyzrieť v chladiacich komorách približne týždeň.
Zrenie mäsa je však technologicky náročný proces a preto je celý bitúnok riešený tak aby sme dokázali zabezpečiť:
• Ukľudnenie zvieraťa pred porážkou
• Bezstresovú porážku
• Postupné vychladzovanie
• Zrenie mäsa v dvoch etapách:
• Suché zrenie: vo vise jatočné štvrťky tu zrejú cca. týždeň; počas tohto obdobia stráca mäso vysušením a odkvapkaním asi 10% svojej hmotnosti;
• Mokré zrenie: vo vákuovom balení po ukončení suchého zrenia sa mäso rozrába do malospotrebiteľských vákuových balení a umiestňuje sa na ďalšie (tzv. mokré) zrenie do chladiaceho boxu s teplotu 0,5 °C

KONTAKT

Turová 1, 962 34, Babiná

tel: 0917400700
mail: farmaturova@farmaturova.sk